Banking for better for generations to come

Missie 2030 van ABN AMRO

We vinden het belangrijk dat onze samenleving steeds duurzamer wordt. Daarom ontwikkelen we meer duurzame producten en diensten en zoeken we continu naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven die daar écht bij helpen.

Om de opwarming van de aarde onder de 2° Celsius te houden, moeten we als maatschappij onze CO2-uitstoot verminderen. Als bank kunnen we hieraan een belangrijke bijdrage leveren. 

Missie 2030: verduurzaming vastgoed
Een belangrijk deel van de CO2-uitstoot in Nederland komt van gebouwen. En ABN AMRO financiert ruim 10% van het totale aantal m2 van de bebouwde omgeving in Nederland.

Onze missie is dat in 2030  alle woningen en kantoren waarvoor wij een lening hebben verstrekt én ons eigen vastgoed, gemiddeld energielabel A hebben.
Behalen we die missie? Dan gaan we samen met onze klanten jaarlijks ongeveer 2 megaton minder CO2 uitstoten.

Duurzaam Wonen Hypotheek

Speciaal voor klanten die hun woning graag duurzamer maken, hebben we de Duurzaam Wonen Hypotheek. Hiermee kunnen nieuwe én bestaande klanten energiebesparende maatregelen financieren. Zo kan een klant tegen aantrekkelijke rente en voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld een zonneboiler of hoogrendement beglazing (HR++). 

De Duurzaam Wonen Hypotheek kan aangevraagd worden voor het (verder) verduurzamen van nieuwbouw- en bestaande woningen.

Waarom doet ABN AMRO aan verduurzaming?

We vinden het belangrijk dat onze samenleving steeds duurzamer wordt. Daarom werken we aan duurzame oplossingen zoals de Duurzaam Wonen Hypotheek en bieden we duurzaamheidskorting aan voor (nieuwbouw)woningen met energielabel A en B en bij vernieuwbouw.

Ook zijn we partner van ‘Iedereen doet wat’. Een initiatief van de overheid waarmee we samen stappen kunnen zetten naar een duurzamer Nederland. Doe je mee?