Ondernemers in de schijnwerper

Ondernemers maken Nederland met hun ondernemerschap. Zij dragen risico's, creëren werk en zien kansen. Maar de juiste bepaling van het zakelijk inkomen is niet altijd eenvoudig en het kopen van een geschikte woning kan een uitdaging zijn voor deze doelgroep. Benieuwd hoe jij het verschil kunt maken voor startende én stoppende ondernemers?

Oog voor de mogelijkheden

Door een persoonlijke aanpak en ons acceptatiebeleid is ABN AMRO dé geldverstrekker voor klanten met een zakelijk inkomen. Onze deskundige kredietspecialisten hebben oog voor de mogelijkheden en helpen je graag verder met onderstaande oplossingen voor ondernemers.

Hulp bij bepalen toetsinkomen

Onze kredietspecialisten berekenen in goed overleg met jou het zakelijke toetsinkomen van klanten. Zo kun je met een vertrouwde en deskundige acceptant overleggen en hoef je niet naar een onafhankelijke rekenexpert.

Met de vragenlijst Zakelijk Inkomen geef je direct een goed beeld van een ondernemer, zodat je snel en makkelijk een passend toetsinkomen voor je klant ontvangt.

Ondernemers aan de start

Startende ondernemers bieden we diverse mogelijkheden om hun gewenste woning te kunnen kopen:

  • Zo mag je klant al tot 75% van het zakelijk inkomen uit een onderneming meenemen wanneer hij minimaal 1 jaar ondernemer is. Is de klant tussen de 2 jaar en 3 jaar ondernemer dan is dit zelfs 90%.

  • Bij aanvragen met NHG wordt het inkomen over de afgelopen 3 jaar beoordeeld. Naast het zakelijk inkomen mag ook het inkomen uit loondienst worden meegenomen.

Tijd om te stoppen

Ook voor ondernemers geldt dat het pensioeninkomen wordt meegetoetst als de aanvrager binnen tien jaar met pensioen gaat.

Ondernemers bouwen vaak (een deel van) hun pensioen op door andere vormen van vermogensopbouw dan traditioneel pensioen. Omdat de bepaling van het toetsinkomen hierbij maatwerk vereist, helpen onze specialisten je graag verder.

Handige links