environment: live domain: intermediair.abnamro.nl user: No user entity type: No type database: ABN360-live

Stimuleer verduurzaming met rentekorting

Steeds meer huiseigenaren willen hun huis verduurzamen. Voor een beter milieu, om energiekosten te besparen of voor meer wooncomfort. Ook vanuit de overheid is er toenemende aandacht voor verduurzaming zoals het Klimaatakkoord en maatregelen voor Co2-reductie. Omdat wij dit als bank ook een belangrijk onderwerp vinden, bieden we duurzaamheidskorting aan.

Vergroen je portefeuille

Help je bestaande en nieuwe klanten om hun huis te verduurzamen. Via de tool Actief Klantbeheer ontvang je na klanttoestemming duurzame leads van ons. Doe vervolgens op onze site de Energie Bespaarcheck om de verduurzamingsoplossingen, -kosten en energiebesparingen snel inzichtelijk te maken voor je klanten. Hiermee draag je niet alleen een flinke steen bij aan een beter milieu maar beloon je klanten tegelijkertijd met de uitgebreide duurzaamheidskorting

Wat is de duurzaamheidskorting?

Bij aanvang van de hypotheek, renteherziening of binnen de respijttermijn komen klanten bij ons in aanmerking voor:

 • 0,15% rentekorting voor woningen met energielabel A 

 • 0,10% rentekorting  voor woningen met energielabel B

 • Een respijttermijn van 24 maanden vanaf ingang rentevaste periode

 • 0,15% rentekorting voor nieuwbouwwoningen met energielabel A 

 • 0,15% korting voor vernieuwbouw met energielabel A 

Kenmerken

 • Korting geldt bij aankoop woning, oversluiten, renteherziening én binnen respijttermijn 

 • Korting geldt voor Woning- en Budget Hypotheek

 • Korting geldt voor alle rentevaste periodes behalve variabele rente

 • Korting niet van toepassing op de Duurzaam Wonen Hypotheek

 • Korting niet in combinatie met de werkgeversarrangementskorting

Benut de mogelijkheden in 3 stappen

De drempel om te verduurzamen ligt vaak hoog en klanten weten vaak niet precies hóe ze kunnen verduurzamen. Daarom nemen wij samen met jou kleine stappen in de groene richting. Via de tool Actief Klantbeheer helpen we je om de juiste klanten op het juiste moment te benaderen. Benut de mogelijkheden van duurzaamheidskorting in 3 stappen:

 • Stap 1: Regel toestemming tot de hypotheekgegevens van je klanten via https://intermediair.abnamro.nl/toestemming-regelen

 • Stap 2: Check maandelijks de leads voor actief klantbeheer. Zodra je toestemming hebt gekregen, ontvang je iedere maand in het portefeuille-overzicht nieuwe leads van klanten die binnen 1 jaar renteherziening hebben samen met het huidige energielabel van hun woning.

 • Stap 3: Bespreek de verduurzamingsmogelijkheden met je klant.
  Bij iedere lead kun je ook een voorbeeldmail aanklikken, die je direct naar je klanten kunt sturen als uitnodiging voor een adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek kun je je klanten eenvoudig inzicht geven in de verduurzamingsmogelijkhedenen de stappen die ervoor nodig zijn: met de Energie Bespaarcheck!

Doe de Energie Bespaarcheck

Met de Energie Bespaarcheck bereken je snel hoeveel verduurzamen kost, hoeveel subsidie jouw klant kan krijgen en hoeveel hij maandelijks kan besparen op zijn energieverbruik. Na het invullen kun je deze huisscan als pdf aan je klant meegeven. Vervolgens kun je de verduurzamingsmaatregelen tegen een aantrekkelijk rentetarief financieren met de Duurzaam Wonen Hypotheek.

Voordelen Energie Bespaarcheck

 • Keuzevrijheid: je kunt ervoor kiezen om de verduurzamingsmaatregelen door eigen installateurs te laten uitvoeren bij de klant. Dit hoeft niet: leverancier homeQgo kan de installatie ook voor je klanten doen. Kijk samen met de klant wat jullie het prettigst vinden.

 • Totaalinzicht: onderzoek wijst uit dat klanten minder snel tot actie overgaan als er nog vraagtekens zijn. Daarom biedt deze tool meer inzicht bijvoorbeeld op het gebied van subsidies en de BTW-teruggave in de (nieuwe) woonplaats van de klant.

24 maanden respijttermijn

Heeft een klant langer de tijd nodig om het huis te verduurzamen? Met onze respijttermijn heeft een klant nog 2 jaar na ingang rentevaste periode de tijd om zijn huis te verduurzamen en het nieuwe energielabel (A of B) te registreren. Dan ontvangt hij vanaf de maand na registratie alsnog de duurzaamheidskorting. 

Veel potentie in de markt

De potentie in de markt is groot, want 39% van alle woningen met een geregistreerd energielabel heeft energielabel A of B. Klanten met een woning met energielabel C t/m E met verduurzamingsplannen kunnen dankzij de respijttermijn van 24 maanden wellicht ook profiteren van de duurzaamheidskorting.Bekijk onze handige infographic voor alle cijfers.